7 redenen waarom we Krav Maga gebruiken in onze Trainingen
Geschreven door Roelien Luijt, oktober 2016
Mind5® training gebruikt o.a. zelfverdediging en Krav Maga om stress na te bootsen. Ook worden er mindfulness technieken toegepast die je leren hoe je afstand kunt nemen van een stressvolle situatie en snel kunt herstellen. Dit verhoogt veerkracht en prestatie tijdens en na stressvolle situaties. In dit geval is Krav Maga een basis is voor de ervaring tijdens onze trainingen, maar de resultaten en voordelen ervan zijn goed toepasbaar in het dagelijks leven. 

1. Krav Maga is een goede manier om gevaarlijke, levensbedreigende situaties na te bootsen. Dit leert onze deelnemers hoe het is om acute stress te ervaren. Ook zullen ze begrijpen, voelen en ervaren dat het brein moeite heeft met het onderscheiden van echt gevaar en waargenomen gevaar.

2. Krav Maga is ideaal om de fight, flight of freeze reactie na te bootsen; ook wel de acute stress reactie genoemd. 

3. Tijdens Krav Maga Training zul je ervaren hoe je lichaam reageert op stress en gevaar.

4. Met Krav Maga oefeningen helpen we je de aandacht terug te brengen naar je hoofdtaak. Je zult ervaren dat elke afleidende gedachte een vermindering van je focus tot gevolg heeft.

5. Krav Maga leert ons hoe we ons zelfbewustzijn kunnen verbeteren. We leren hoe je je voorbereidt op mogelijk gevaarlijke situaties en hoe je daar het beste op kan anticiperen.

6. Krav Maga leert ons kalm te blijven en de juiste beslissingen te maken tijdens een stressvolle situatie.

7. Door het combineren van Krav Maga oefeningen en cognitieve games ervaren onze deelnemers hoe vermoeidheid ons brein en onze besluitvorming beïnvloedt. 

Mind5® Training biedt stress management, leiderschapstrainingen en emotionele intelligentie trainingen aan ambitieuze professionals. We helpen ze bij het bereiken van succes in hun professionele- en privé leven. 


Roelien Luijt
Mijn missie is meer emotionele intelligentie in organisaties en instanties te brengen. Als voormalig managing director, atleet, aanvoerder, sport- trainer en coach ben ik een ervaren strateeg met het vermogen mensen te helpen hun optimale prestatieniveau te bereiken. 
Met deze missie heb ik Mind5® Training opgericht en creëerde ik de Mind5® M.E.T.H.O.D.©
De missie van Mind5® Training is om stress op de werkvloer drastisch te reduceren mensen naar optimaal prestatieniveau te brengen!