Een boodschap aan de COO - Tien maanden na mijn vertrek
Geschreven door Roelien Luijt, mei 2016
Vandaag is het precies tien maanden geleden dat ik vertrok als country manager in de sportsponsoring. Een paar weken eerder vertelde ik de COO dat ik ontslag wilde nemen, omdat ik me gefrustreerd voelde; ik gebruikte mijn talenten niet optimaal, ik had het gevoel dat ik niet 100% kon presteren en ik begon een hekel te krijgen aan maandagen.

Hij reageerde verrast, maar hij begreep mijn keuze en vroeg me wat ik ging doen. Ik gaf het eerlijke antwoord en zei dat ik moe was en dat ik tijd nodig had om alles op een rijtje te zetten. "Dat is goed", zei hij. Toch waarschuwde hij me: "Ik ben in de zestig en ik weet nog steeds niet wat ik wil". Hij gaf me tenslotte nog wat 'fatherly advice' en wenste me veel succes. 

Mijn collega's, klanten, vrienden en familie vroegen naar mijn 'nieuwe baan'. Recruiters belden me al in de eerste week na mijn ontslag. Ik vertelde iedereen dat ik van plan was een nieuw bedrijf op te richten, maar eigenlijk had ik slechts een aantal vage ideeën. Het enige wat ik wel wist, was dat ik nooit meer in een kantoor wilde zitten en naar een rustige plek op het platteland wilde verhuizen waar ik nieuwe inspiratie kon vinden en aan mijn ideeën kon werken.

Nadat ik besloot om met mijn vriend op het platteland te gaan wonen, merkte ik dat ik in een onuitputtelijke flow terecht was gekomen. Ik ontmoette veel nieuwe, inspirerende personen, onder wie een weerbaarheids- en mindfulness trainer in het Amerikaanse leger. We hadden elkaar daarvoor slechts één keer ontmoet in Californië, maar onze connectie en geloof in wetenschappelijke onderbouwde mentaal-fysieke training was zo sterk dat we de afgelopen zeven maanden non-stop aan ons bedrijf hebben gewerkt (inclusief de weekenden).   

Mijn time out, gevolgd door een periode van hard werken (gedreven door mijn missie), heeft zijn vruchten afgeworpen en vanaf vandaag lanceer ik mijn nieuwe start-up: Strong Mind Training Institute (in januari 2018 omgedoopt tot Mind5 Training, red.).  

Wij helpen mensen met het creëren van omstandigheden waarin zij optimaal kunnen presteren en kunnen doen wat ze liefste doen. Dus COO, mocht je ooit hulp nodig hebben bij het uitzoeken van je droom, je bent altijd welkom!

Bedankt voor je hardheid - al die momenten waren onderdeel van mijn eigen 'weerbaarheidstraining' - en je steun!
Roelien Luijt
Mijn missie is meer emotionele intelligentie in organisaties en instanties te brengen. Als voormalig managing director, atleet, aanvoerder, sport- trainer en coach ben ik een ervaren strateeg met het vermogen mensen te helpen hun optimale prestatieniveau te bereiken. 
Met deze missie heb ik Mind5® Training opgericht en creëerde ik de Mind5® M.E.T.H.O.D.©
De missie van Mind5® Training is om stress op de werkvloer drastisch te reduceren mensen te helpen optimaal prestatieniveau te vinden!