Waarom sport essentieel is bij mentale training
Geschreven door Roelien Luijt, juli 2019
Wist je dat sport niet alleen goed is voor je lichamelijk en geestelijk welzijn? Het verbetert namelijk ook je vermogen om strategisch te denken. Bij Mind5® is sport een cruciaal onderdeel van de Mind5® M.E.T.H.O.D.©, daarom zijn psychologen, psychotherapeuten en onderwijskundigen zo enthousiast om van Mind5 te leren. Maar waarom gebruiken we nou precies sport in onze trainingen?
Verine over optimaal prestatieniveau: 'Ik gebruik de Mind5® M.E.T.H.O.D.© zowel met training geven, als met m'n werk, als privé.'
Geschreven door Lotte de Kleijn, maart 2019
Als laatste uit deze reeks van interviews praat ik met de jongste trainer binnen het Mind5® Team: Verine. Ik bel haar als ze in de trein zit richting Utrecht om daar te gaan lunchen met vriendinnen. We hebben het (uiteraard) over Mind5®, hoe ze het vindt om trainer te zijn bij Mind5® en over het behalen van een optimaal prestatieniveau. Kortom; een mooie afsluiter van deze interviewreeks!
"Eindelijk iemand die echt snapt wat er in mijn hoofd omgaat"​ - Review Mind5® Coaching door een ondernemer/survivalrunner
Geschreven door Roelien Luijt, oktober 2018
Onlangs ontving ik een prachtige recensie van mijn eerste Mind5® coachingsklant. Een fanatieke survivalrunner en zelfstandig ondernemer die half augustus startte met onze nieuwe mentaal-sportieve één op één coaching. "Met Roelien heb ik de kernwaarde van mijn leven op een rij gezet, gekeken naar wat ik kan en zijn we nu de weg aan het uitzetten om mijn doelen te bereiken.
"Het is een cadeautje voor mezelf"
Geschreven door Lotte de Kleijn, maart 2019
Helga is momenteel bezig met het één-op-één coachingstraject met Caroline. Waar ik de voorgaande keren voornamelijk de ‘first fans’ van Mind5® heb geïnterviewd, interview ik nu iemand die nog middenin het traject zit. Het is daarom een ander interview dan ‘normaal’, maar daarom niet minder bijzonder!
Maartje over Mind5®: “Er werd duidelijk de focus gelegd op je eigen energielevel.”
Geschreven door Lotte de Kleijn, februari 2019
Deze week interview ik Maartje. Ik bel haar op woensdagmiddag, en ze vertelt me dat ze zich heeft teruggetrokken in een bos in Vught. Naarmate ik langer met haar spreek, merk ik dat ze heel erg geniet van het buiten zijn en dat Mind5® daar een rol in heeft gespeeld. Na een korte uitleg kan het interview beginnen .
"Mind5® is op zoek naar changemakers"
Geschreven door Roelien Luijt, februari 2019
Mind5® groeit! In de komende jaren willen wij een nieuwe standaard voor effectief leren, coachen, trainen en leiderschap neerzetten en mensen over de hele wereld helpen om optimaal prestatieniveau te bereiken. 
"Voor mij is het een training die je zowel mentaal als fysiek goed uitdaagt"
Geschreven door Lotte de Kleijn, februari 2019
Mind5® gebruikt sport om mensen beter om te leren gaan met stress en hen te helpen beter te presteren onder druk. Sporten heeft een positieve uitwerking op je (mentale) gezondheid en het is een goed middel om te ontspannen. Lisanne wilde, na een tijd niet gesport te hebben, haar sportieve levensstijl weer oppakken en kwam in contact met Mind5®. Ik vroeg haar naar haar ervaring met Mind5® en hoe zij de trainingen beleefd heeft.
"Iedereen gelooft op zijn eigen manier heilig in de methode van Mind5®"
Geschreven door Lotte de Kleijn, januari 2019
In de afgelopen drie jaar is Mind5® van een eenmanszaak (een een’vrouws’zaak in dit geval) uitgegroeid tot een bedrijf met een founder, zes freelance trainers en een communicatie- en marketing assistent. Het is dus de hoogste tijd om één van onze trainers een aantal vragen te stellen over Mind5®.
Na drie jaar ondernemerschap is het tijd om te delen - Waarom ik besloten heb om mijn Mind5® M.E.T.H.O.D.© te delen
Geschreven door Roelien Luijt, november 2018
38 maanden geleden, in augustus 2015, nam ik ontslag als Managing Director van Repucom Nederland B.V. Ik was vastberaden een nieuwe revolutionaire trainingsmethode te ontwikkelen, waarmee we emotionele intelligentie en zelfbewustzijn bij mensen te kunnen trainen. Nu ben ik er klaar voor om mijn geheim te delen met ambitieuze trainers, coaches, docenten en managers. 
"Mind5® heeft echt een bijdrage geleverd aan mijn herstel van burn-out"
Geschreven door Lotte de Kleijn, oktober 2018
Als onderdeel van mijn stageperiode bij Mind5® interview ik ervaringsdeskundigen die hebben deelgenomen aan de zesweekse (6x75 minuten) Mind5® Training. Ze vertellen hoe Mind5® hen geholpen heeft beter om te gaan met hun knelpunten en wat dit voor hen betekend heeft. Mijn eerste kandidaat voor een interview is Froukje uit Eindhoven.
7 redenen waarom we Krav Maga gebruiken in onze Stress Management Trainingen
Geschreven door Roelien Luijt, oktober 2016
Mind5® training gebruikt o.a. zelfverdediging en Krav Maga om stress na te bootsen. Ook passen we mindfulness technieken toe die je leren hoe je snel kunt herstellen van stressvolle situaties. Dit verhoogt je mentale veerkracht en prestatieniveau onder druk. In dit geval vormt Krav Maga de basis voor de stresservaring tijdens onze trainingen, maar de resultaten en voordelen ervan zijn direct toepasbaar in het dagelijks leven. 
9 redenen waarom we Mindfulness toepassen in onze Trainingen
Geschreven door Roelien Luijt, oktober 2016
Mind5® training gebruikt zelfverdedigings- en vechtsporttechnieken om stress na te bootsen. Ook passen we mindfulness technieken toe die je leren hoe je snel kunt herstellen van stressvolle situaties. Dit verhoogt je mentale veerkracht en prestatieniveau onder druk. De mindfulness technieken zijn direct geïntegreerd in al onze sportieve trainingen, je ziet ons dus zelden op een kussen zitten. Hoe het wel werkt, lees je in onderstaand artikel. 
Een boodschap aan de COO – Tien maanden na mijn vertrek
Geschreven door Roelien Luijt, mei 2016
Vandaag is het precies tien maanden geleden dat ik mijn laatste werkdag als Country Manager in de sportsponsoring industrie meemaakte. Een paar weken eerder vertelde ik de COO dat ik ontslag wilde nemen, omdat ik me gefrustreerd voelde; ik gebruikte mijn talenten niet optimaal, ik had het gevoel dat ik niet op 100% kon presteren en ik begon een hekel te krijgen aan maandagen.