Na drie jaar ondernemerschap is het tijd om te delen - Waarom ik besloten heb mijn Mind5® M.E.T.H.O.D© te delen
Geschreven door Roelien Luijt, november 2018
38 maanden geleden, in augustus 2015, nam ik ontslag als Managing Director van Repucom Nederland B.V. Ik was vastberaden een nieuwe revolutionaire trainingsmethode te ontwikkelen waarmee ik mensen kon helpen hun emotionele intelligentie en zelfbewustzijn te verbeteren. Nu ben ik er klaar voor om mijn geheim te delen met ambitieuze trainers, coaches, docenten en managers. 

Ik had destijds nog geen uitgebreid plan - wel een vaag concept -, maar wat ik wél wist was dat ik sport en fysieke training wilde combineren met elementen uit de sportpsychologie, neurowetenschappen en mindfulness.

Juli 2016: MVP (De eerste versie van het product) 

Negen maanden deed ik erover om de eerste versie van mijn product te ontwikkelen. Ik ging naar Californië voor een mindfulness training die ontwikkeld was voor het Amerikaanse leger. Ik werkte met een krav maga / zelfverdedigingstrainer van het Nederlandse leger en trainde met een kickboks- en zelfverdedigingstrainer die politieagenten traint en ook met verslaafde jongeren werkt. Ik heb in de middle of nowhere van Thailand geleefd als een Nak Muay Thai (Thaibokser) en ik sprak met onderzoekers, trainers, psychologen en sociologen. Langzaam maar zeker vielen alle puzzelstukjes in elkaar. 

Ons eerste concept werd goedgekeurd in juli 2016, nadat we een try out in mijn achtertuin gaven. Ik gaf die training samen met Krav Maga Expert level 2 trainer Roy Tichelaar. We nodigden 15 mensen uit, waaronder corporate managers, docenten, studenten, topsporters, een ultraloper, een scheidsrechter, ondernemers, mensen met chronische stressklachten en iemand met reuma. De reacties waren positief; de deelnemers zeiden nieuwe inzichten te hebben opgedaan en spraken over een totaal nieuwe leerervaring. Ons MVP (Minimal Viable Product) was geboren.
April 2017: Proof of concept

In de negen maanden die daarop volgden, testte ik Mind5® Training (toen heette het nog Strong Mind & Body Training) bij verschillende groepen, gaf ik workshops bij bedrijven en ontwikkelde ik een acht- en zesweekse cursus.

Meer dan 200 mensen deden mee aan de zes- of achtweekse cursus en de reacties waren overweldigend. Ik was in staat mensen te helpen herstellen van hun burn-out, te begeleiden bij de volgende stap in hun leven, hun zelfvertrouwen en fitheid te verbeteren en uit hun comfortzone te laten stappen. Ik trainde ook diverse topsporters en topsportteams. Beide teams -Seagulls Hamburg en Grut - wonnen de Europese Kampioenschappen Ultimate Frisbee op het strand in het najaar van 2018.
September 2018: Mind5® M.E.T.H.O.D.©

In de herfst van 2018 ontwikkelden Mind5® trainer Esther Huijsmans en ik de Mind5® M.E.T.H.O.D.©
De Mind5® M.E.T.H.O.D.© was eigenlijk niets nieuws. Het was er al sinds dag 1. Onze methode had echter nog geen duidelijke naam en we gebruikten nog teveel woorden om te beschrijven wat wij deden. 
De Mind5® M.E.T.H.O.D.© kan worden toegepast voor verschillende doelgroepen en is gebaseerd op de volgende principes:

M = Manage stress, pressure & crisis situations

E = Energy management

T = Teamwork

H = Hold Focus

O = Optimal performance

D = Development & reflection


Tijd voor de volgende stap 

Na 3 jaar hard werken (vanaf april 2017 met een team van zes freelance trainers) hebben we honderden mensen getraind. We hebben vier Try Outs gegeven voor managers van Brand Loyalty, KLM, KPN, PON, Avans Hogeschool, Jumbo supermarkten, DSM, SAP, Sanoma, Mettom Payrolling, Schouten Nelissen en vele andere organisaties.

We zijn uitgenodigd door bedrijven als Bever, IKEA, Bugaboo, TKP Pensioen, Jumbo, de Gemeente Amsterdam, Het Nederlands Ministerie van Onderwijs (OCW) en BAM om hun werknemers te leren hoe ze optimaal prestatieniveau kunnen vinden en hoe ze beter om kunnen gaan met stress, druk en crisissituaties.

Vorige week werd ik gebeld door een Amerikaans journaliste -die in haar carrière tweemaal werd genomineerd Emmy Award- met de vraag of ze mij mocht interviewen voor haar podcast.
Of course!
Het wordt tijd dat we onze missie uitbreiden naar het buitenland!


Hierom deel ik de Mind5® M.E.T.H.O.D.©

Ik heb mijn intellectueel eigendom altijd met veel zorg beschermd. Nu we in zo'n rap tempo uitbreiden, heb ik besloten om onze Mind5® M.E.T.H.O.D.© te delen met coaches, trainers, docenten en managers van buiten onze organisatie. Maar waarom zou ik iets weggeven waar ik al mijn tijd, energie en geld in heb gestoken? 

Dit is waarom..

1. Mijn grootste missie is impact creëren. Ik wil de kwaliteit van het bedrijfsleven verbeteren, de manier waarop we in onze samenleving denken over optimaal prestatieniveau blijvend veranderen en de sport- en coachingsindustrie op zijn kop zetten. In het afgelopen jaar hebben we honderden ambassadeurs gevonden en we willen onze ervaringen, waarden en ideeën met nog veel meer mensen delen.

2. We hebben gemerkt dat verandering van binnenin komt. We kunnen 1, 3, 6 of meer workshops geven, mensen inspireren en zelfbewustzijn verbeteren, maar het viel ons op dat er pas écht verandering optreedt wanneer de mensen binnen de organisatie voor verandering kiezen. We hebben mensen altijd geholpen op hun weg naar optimaal prestatieniveau, nu zijn we klaar om ' 'optimal performance leaders' te trainen.

3. Ik creëerde Mind5® Training met als doel om ambitieuze professionals, managers en executives van bedrijven te leren presteren onder druk. Mind5® training bleek het perfecte trainingsmiddel voor allerlei soorten doelgroepen: jongvolwassenen, studenten, kinderen, atleten, kankerpatiënten, jong professionals, ondernemers, mensen met burn out en zelfs mensen met PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom). 

Er zijn tijden geweest waarin ik mijn focus verloor, omdat ik iedereen wilde helpen. Ik realiseerde me dat ik bij mijn eerste plan moest blijven, maar dat er zijn honderden mensen zijn die mij bij mijn missie kunnen helpen. Elke trainer, coach, docent of manager heeft zijn eigen ervaringen, voorkeuren en doelgroepen. Ik wil goede trainers, coaches, docenten en managers helpen om geweldig te worden en ze koppelen aan hun ideale klanten met ultieme klanttevredenheid als resultaat. 

4. In elke rol die ik ooit had wilde ik vernieuwen, creëren en verbeteren. We zijn goed in het spotten van trends, maar meer ogen zullen ook meer zien. Wij willen graag leren van onze community, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.
Wil jij een verschil maken en de Mind5® M.E.T.H.O.D.© inzetten om mensen naar optimaal prestatieniveau te brengen?

Ben jij een ervaren trainer, coach, docent of manager die de Mind5® M.E.T.H.O.D©. in je werk wilt gebruiken? Doe mee met het ‘Optimal Performance Leader’ programma!
Ben jij iemand die verandering wilt doorvoeren en impact creëren? We starten vanaf december 2018 met een online programma. Je kunt vervolgens op ieder moment instappen. De eerste 100 deelnemers ontvangen 50% korting op de licentie fee. 

Deze online cursus is geen standaard cursus. Het is interactief en je gaat vanaf dag 1 aan de slag met je eigen leiderschapsvaardigheden. 

Bekijk de gratis training en kijk of je in aanmerking komt.


Roelien Luijt
Mijn missie is meer emotionele intelligentie in organisaties en instanties te brengen. Als voormalig managing director, atleet, aanvoerder, sport- trainer en coach ben ik een ervaren strateeg met het vermogen mensen te helpen hun optimale prestatieniveau te bereiken. 
Met deze missie heb ik Mind5® Training opgericht en creëerde ik de Mind5® M.E.T.H.O.D.©
De missie van Mind5® Training is om stress op de werkvloer drastisch te reduceren en mensen helpen optimaal prestatieniveau te vinden!